VAD ÄR MAT RUNT SILJAN?
Mat runt Siljan är ett nätverk av lokala mathantverkare, odlare, bönder, restauranger
och mataktörer från Siljansområdet, som alla vill arbeta för de lokala råvarorna.
Vi är en ideell förening som tillsammans arbetar för främja våra
medlemmars verksamheter, framförallt genom en gemensam mathelg som
årligen hålls i början av september - Mat runt Siljan.
Många medlemmar öppnar då upp sina verksamheter för besökare som bjuds på ett uppskattat evenemang i den lokala matens anda.
och mataktörer från Siljansområdet, som alla vill arbeta för de lokala råvarorna.
Vi är en ideell förening som tillsammans arbetar för främja våra
medlemmars verksamheter, framförallt genom en gemensam mathelg som
årligen hålls i början av september - Mat runt Siljan.
Många medlemmar öppnar då upp sina verksamheter för besökare som bjuds på ett uppskattat evenemang i den lokala matens anda.
Våra värderingar:
Vårt vackra kulturlandskap är helt beroende av att det finns bönder kvar i bygden som har djur på sina gårdar, och artrikedomen i äng och hage behöver den betande mulen för att finnas kvar.
För oss som bor här försämras livskvalitén när markerna växer igen.
En levande landsbygd i Siljansbygden främjar bland annat sysselsättning,
turism, framtidstro, skönhet och djuretik.
Vi vill också motverka att mat transporteras långa sträckor, vilket
bidrar till växthuseffekten och andra miljöproblem.
Den lokala maten har stora mervärden – lokal mat är prisvärd!
Vi vill lyfta fram de lokala matproducenterna och uppmuntra folk att handla,
fråga efter och äta mer närproducerad mat.
Därför anordnar vi alltid i början september evenemanget och skördefesten
Mat runt Siljan.
Vårt vackra kulturlandskap är helt beroende av att det finns bönder kvar i bygden som har djur på sina gårdar, och artrikedomen i äng och hage behöver den betande mulen för att finnas kvar.
För oss som bor här försämras livskvalitén när markerna växer igen.
En levande landsbygd i Siljansbygden främjar bland annat sysselsättning,
turism, framtidstro, skönhet och djuretik.
Vi vill också motverka att mat transporteras långa sträckor, vilket
bidrar till växthuseffekten och andra miljöproblem.
Den lokala maten har stora mervärden – lokal mat är prisvärd!
Vi vill lyfta fram de lokala matproducenterna och uppmuntra folk att handla,
fråga efter och äta mer närproducerad mat.
Därför anordnar vi alltid i början september evenemanget och skördefesten
Mat runt Siljan.